sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Living a Dream

Niin paljon on ehtinyt taas tapahtua viimeisen blogipäivityksen jälkeen, että nyt saatte sitten lukea oikein kunnolla taas millaista elämä täällä isossa-omenassa kesällä on :) Tää päivitys on enemmän kuvapainoitteinen, sillä kaikkia fiiliksiä ei pysty kirjottamaan ylös!

Perjantaina Päivi ja Gabby lähti jonnekkin lasten kesäleirille ja mun vapaus babysitter hommista alkoi jo hyvissä ajoin päivällä. Olisin saanu lähteä sinne mukaan myös, mutta Manhattan houkutteli kyllä enemmän kuin lauma innokkaita lapsia keskellä metsää telttailemassa :D Ansku tuli meille illalla ja alettiin heti laittautumaan iltaa varten. Meillä ei ollut oikeastaan suunnitelmia mitä tultaisiin tekemään, sillä Nykissä ei tarvi tehdä suunnitelmia. Kunhan vaan saavut Manhattanille niin mikä vaan on mahdollista! Molemmat kuitenkin halus tehdä jotain tosi kivaa rankan viikon jälkeen ja niin me sitten saatiinkin kutsu naapuritaloon Slovenialaisen Au-pairin Ninan luo, jonka hostit oli lähtenyt viikonlopuksi Miamiin. Ninan luona sitten pidettiin hauskaa ja oli ihanaa kun kaikki kolme oltiin kerrankin yhdessä koolla! Mua kyllä vähän suretti kun Nina kertoi että niiden hostit oli luopunut niiden koirasta cooperista jota mä oon niin tykänny käyttää ulkona ku se on helpottanu mun ikävää poksua kohtaan.. pitää löytää joku toinen koira cooperin tilalle :(

Saatiin houkuteltua Anskun kanssa Nina lähtee meidän kaa Manhattanin yöhön ja pian me jo heiteltiin vaatteita ja kenkiä ulos Ninan vaatekaapista ja yritettiin löytää sopivat Nyki-kuteet kaikille! Lähdettiin sitten junalla kohti Manhattania ja Webster hallia. Mä en suostunut menemään mihinkään klubille sandaaleissa, joten käytiin Forever 21:ssa nappaamassa mulle oikeat nykinaisen korkkarit ja fiilis oli heti parempi ;) Toinen kenkä tippui kyllä loppuillasta junan raiteille, mutta pohjoisen tytöt kyllä keinot keksii ;)

2 suomalaista+ 1 slovenialainen Babysitter
My new NYC high heels!
 Muutaman shoppailuhetken jälkeen otettiin taksi kohti paikallista yökerhoa Webster Hallia. Vähän on hassua kun en oo vielä 21 vuotta nii olo on kokoajan ku sillon teininä ku kaikki oli vielä kiellettyä.. Pääsin  tuonneki sisään vaan koska oli +19 bileet :D no, viikon päästä saa juhlia sitten täysikäisyyttä toistamiseen!
Mietin pitkään kuinka pieni paikka se klubi oli, kunnes seuraavana päivänä Nina kerto että se olis jatkunu 4 kerrosta ylöspäin.. Ei tullu sitte mieleen ku siellä alakerroksen tungoksessa tanssittiin! 
Ansku tuli meille yöksi ja alettiin hieman suunnittelemaan seuraavan päivän ohjelmaa...

Webster Hall
 Lauantaina herättiin sitte 5 tunnin yöunien jälkeen ja otettiin suunnaksi taas keskusta. Meillä ei ollu mitään suunnitelmia mitä tullaan päivän aikana tekemään, mutta loppupeleissä nähtiinkin enemmän entä oltiin aamulla kuviteltu. Lähdettiin kävelemään Pennstationilta Broadwayta pitkin kohti Lower Manhattania ja nähtiin siinä varmaan yli 10 kilometrin kävelymatkalla vaikka minkälaista paikkaa ja kulkijaa. En vieläkään ymmärrä miten erilaisia ihmisiä New York on täynnä.. Kun oltiin kävelty jonkin aikaa kohti alempaa Manhattania, tultiin World Trade Centerin rakennustyömaalle. Uudet tornit on jo melkeen pystyssä ja korkein freedom tower on jo nyt nykin korkein rakennus vaikka se ei ole vielä edes valmis. Siinä sitten katsottiin korkealle taivaisiin ja mietittiin sitä hetkeä kun se kaikki karmea tapahtui vuonna 2001, ehkä silloinkin 2 au-pairia katsoi ylös ja näki sen kaiken pahan tapahtuvan.. Tuli todella haikea ja outo olo. En tajua kuka sinne uuteen torniin haluaa mennä töihin, mä en ainakaan pystyis mennä..

WTC
"WE WILL NOT FORGET"

Jatkettiin sitten matkaa alemmas ja alemmas manhattania ja pian nähtiinkin jo merta lähempänä edessä. Käveltiin sisälle Battery Parkiin ja kun käännyin yhden kulman taakse en voinut olla huutamatta:
 " ANSKU TUOLLA ON VAPAUDEN PATSAS!" En ollu osannu odottaa että se tosiaan näkyy siitä rannalta! Ansku herkisty ja meinas alkaa itkemään :D voi meitä höppänöitä..
Siinä sitten istuttiin ja katseltiin auringon laskua ja vapauden patsasta, käsittämättömiä hetkiä elämässä..Oltiin aivan innoissamme kaikesta siitä mitä oltiin nähty ja haluttiin ennen kotiin lähtöä nähdä vielä jotain unohtumatonta. Päätettiin sitten etsiä Wall Street ja muutaman kartan tutkistelu-hetken jälkeen se viimein löytyi! Tänne on aivan pakko päästä silloin kun bisnesmiehet kiiruhtaa töihin!

Lopuksi käveltiin vielä yhdelle Nykin kauneimmista alueista syömään illallinen ennen kotiin lähtöä. Käveltiin Seaportiin ja mulle tuli heti tunne siitä kuin olisin astunut johonkin toiseen maahan, pois nykistä. Siinä satamassa me istuttiin rantaravintolassa ja olo oli kuin olisin ollut Espanjassa tai Italiassa, miten tällainenkin paikka mahtuu yhteen kaupunkiin? Hetken sain kuvitella olevani rauhallisella rantakadulla, ennen kuin palattiin metrolla takaisin uptowniin ja takaisin Glen Headiin. Kiitos jälleen kerran Ansku ihanasta päivästä, jalat kiittää huimasta lenkistä!Sunnuntaina herättiin Anskun kanssa taas meiltä ja tällä kertaa suuntana oli Bronx ja siellä oleva eläintarha. Anskun host-perhe tuli hakemaan meidät ja matka pystyi alkamaan. En oo pitkään aikaan ollut eläintarhassa ja odotin tätä reissua kuin pikkulapsi! Tää paikka ei ollut pelkkä eläinpuisto, vaan siellä pystyi käymään 4D-elokuvateatterissa, karusellissa, monorail ajelulla jne. joka oli kiva piristys normaaleihin eläntarhoihin verrattuna :) Päätin tänää myös siellä eläinpuistossa ollessa että haluaisin alkaa opiskelemaan jotain eläimiin liittyvää alaa.. en vielä tiedä mitä, mutta niinku Anskulle sanoin tänää että haluan pelastaa kaikki maailman eläimet, niin jostain kait se pitää alottaa :D 
Täällä amerikassa tosiaan tulee niitä " Big Dreamseja". Anskun host-mama kutsui vielä mut illalliselle ja niin me lähdettiin kohti Long Islandia. Voin vaan sanoa että taas on tullut 2 päivän aikana koettua ja nähtyä niin paljon uutta että menee seuraava viikko taas että sisäistää tän kaiken.. Jaakko, jos mä saisin kokea tän kaiken sun kanssa, menisin varmaan onnesta sekaisin. Mä uskon, että vielä me istutaan yhdessä auringonlaskussa ja katsellaan yhdessä tätä kaikkea.. Mulla on sua niin ikävä, etten olis uskonut että vaikka oon oon kaupungissa jossa on kaikkea, sieltä puuttuu se tärkein asia. Ja sun ei tarvi huolehtia, mulla on kaikki hyvin täällä :) Ei kommentteja: